het datacenter

dc_powerElke serverrek heeft twee onafhankelijke krachtbronnen, gevoed door twee verschillende aansluitingen op het elektriciteitsnet. Indien één of beide zouden falen zorgen vier UPS-batterijen van ieder 300kVA Riello (N+1) voor onmiddellijke stroom. Indien de stroom niet wordt hersteld binnen de 10 seconden beginnen drie N+1 diesel aangedreven generatoren met het verstrekken van continu vermogen tot het datacenter zijn elektriciteit terug van het elektriciteitsnet krijgt. Reserve brandstof voor de generatoren is opgeslagen op het terrein en contracten met brandstofleveranciers zijn afgesloten in geval van een langdurige stroompanne.

 

dc_fire

Vuur onderdrukking wordt geboden door het FM200 brandblussysteem, die in geval van nood het datacenter vult met een speciaal gas om elke brand snel te blussen zonder het gebruik van water en dus zonder schade aan de apparatuur.

 

 

 

dc_cooling

Het datacenter is volledig klimaat gecontroleerd dankzij het N+1 Stultz DX CyberCool luchtbehandelingsystemen. Het systeem bewaakt en controleert de temperatuur en vochtigheidsgraad. Drup sensoren bevinden zich onder de vloer om eventuele lekkages in het systeem op te sporen. Koude lucht wordt geblazen aan de onderkant van elke serverrek, en gezogen uit de bovenkant voor maximale koeling. De positie van elke serverrek wordt berekend door een toegewijd team voor optimale koeling.

 

 

dc_cabinet

De serverkasten zijn 46u hoog, 1500mm breed en 1000mm diep, 80% messing deuren. Kasten zijn te allen tijde op slot.

 

 

 

 

dc_security

Het datacenter wordt gecontroleerd door CCTV, zowel extern als intern. Alle CCTV-beelden worden opgenomen en opgeslagen voor 3 maanden. Het gebouw is omgeven door een tweeënhalve meter omheining en poorten zijn op slot buiten de normale kantooruren. Er zijn twee zwaar vergrendelde deuren die toegang geven tot het datacenter. Deze zijn geblokkeerd en kunnen enkel worden geopend met behulp van beveiligd personeel.