wat heb ik eraan

Het laten registreren van een domeinnaam is één, maar het wordt natuurlijk pas echt interessant wanneer u deze daadwerkelijk kunt gaan gebruiken. Met een eigen domeinnaam kunt u onder meer e-mails versturen, een website opzetten en URL forwarding toepassen.

E-mail: Een van de grootste voordelen van het hebben van een eigen domeinnaam, is dat u uw eigen e-mailadressen kunt aanmaken. U bent dus niet langer afhankelijk van het mailadres dat u van uw internetprovider hebt gekregen. Zeker als u een eigen bedrijf hebt is dit bijzonder handig. Als u het domein mijnbedrijfonline.be claimt, hoeft u niet langer met uw bestaande adres (bijvoorbeeld j.v.achternaam@gmail.com) te mailen, maar kunt u voortaan het mailadres info@mijnbedrijfonline.be gebruiken. Zo komt u een stuk professioneler over.

Website en hosting: Naast het versturen van e-mail kunt u een domeinnaam ook gebruiken voor het opzetten van een zelfstandige website. Of u nu particulier bent of een bedrijf heeft, er is altijd een goede reden om een eigen site te beginnen. U kunt bijvoorbeeld een persoonlijke pagina maken waar u uw vakantiefoto’s op zet, of een website inrichten voor de lokale voetbalvereniging. Bedrijven kunnen sites onder meer gebruiken voor klantenwerving en de promotie van hun producten.

URL forwarding: U hoeft niet aan iedere domeinnaam die u registreert een website te verbinden. U kunt een nieuwe domeinnaam ook laten verwijzen naar een bestaande homepage of site. Het instellen van zo’n verwijzing wordt URL forwarding genoemd.

Als u een website heeft met een ingewikkelde URL (bijvoorbeeld http://www.yahoo.com/~jvjanssen), kunt u de domeinnaam jvjanssen.be claimen en deze laten doorverwijzen naar het yahoo-adres. Een korte domeinnaam is veel makkelijker te onthouden en maakt uw website een stuk beter vindbaar. Ook voor bedrijven is URL forwarding erg handig. Een ijsfabrikant met een eigen site kan bijvoorbeeld de domeinnaam toetjes.be registreren, en deze laten verwijzen naar de hoofdsite. Zo’n doorverwijzing levert vaak grote aantallen extra bezoekers op.