VoIP

Bij IP-telefonie, Voice over IP of VoIP wordt het internet of een ander IP-netwerk gebruikt om spraak te transporteren. Hierdoor wordt telefonie mogelijk op datanetwerken en ontstaat de mogelijkheid om de voorheen traditioneel gescheiden werelden van spraak en data samen te voegen. Hierdoor is nog slechts één infrastructuur nodig.

Voordelen van VoIP

Het grootste voordeel van VoIP is het wegvallen van de klassieke ISDN lijn die nog zo’n 90% van de bedrijven gebruikt.

Zoals U onderaan op de prijslijst van Belgacom kunt zien kost een ISDN lijn €38,04, met deze lijn is het mogelijk om twee simultane gesprekken te voeren, bijvoorbeeld één binnenkomend en één uitgaand gesprek. KMO’s met 5 tot 10 werknemers hebben meer capaciteit nodig, meestal worden dan 3 ISDN lijnen voorzien. 3 ISDN lijnen laten toe om 6 simultane gesprekken te voeren tegen een prijskaart van €114,12 per maand (€38,04 x 3). Dan praten we nog niet over de telefoontoestellen, telefoonnummers, centrale of gesprekskosten, dit is enkel om simultane gesprekken te kunnen voeren! Vandaar dat sommige bedrijven maandelijkse facturen van over de €500 krijgen enkel voor hun telefonie verhaal.

U krijgt bij ons voor slechts €59,90 per maand een volwaardige VoIP centrale met minimum 8 simultane gesprekken! Het enige dat U nog moet voorzien is een éénmalige kost voor nieuwe IP telefoontoestellen, door de enorme besparing heeft U deze binnen enkele jaren terugverdiend. Contacteer ons voor een verbluffende presentatie.

isdn

Andere voordelen van VoIP

Gesprekskost: analoge telecom-operatoren rekenen extra kosten per “verbindingspunt” bij het opbouwen van een lokaal, nationaal of internationaal gesprek. VoIP gaat een gesprek zo lang mogelijk via het internet routeren en pas op het laatste moment op het lokale telefonienetwerk plaatsen. Vooral internationale oproepen worden zo zeer goedkoop.

Abonnementskost: wanneer we het spraakverkeer ook via de internetverbinding sturen, vervallen de kosten voor de telefoonaansluiting. Meerdere simultane gesprekken zijn mogelijk via de internetverbinding dus kan men besparen op dure ISDN-formules.

Onderhoudskost: het enige netwerk dat onderhouden moet worden is het computernetwerk. Het analoge telefonienetwerk vervalt.

Mobiliteit: Via een eenvoudige handeling kan iemand zich aanmelden met zijn SIP-account en zo bereikbaar zijn, waar ter wereld ook. Waar toegang is tot het internet via hotspots, 3G of een ethernetverbinding is men telefonisch bereikbaar.

Locatieonafhankelijk: Verdergaand op de mobiliteit, men is niet gebonden aan de fysische telefoonlijn zoals dat wel het geval is bij analoge telefonie. Een werknemer kan na een promotie zijn telefoontoestel meenemen naar zijn nieuwe kantoor en op hetzelfde nummer bereikbaar blijven.

1 contactnummer: Verschillende vestigingen kunnen bereikbaar zijn op éénzelfde telefoonnummer en met eenzelfde telefoonnummer naar de buitenwereld toe communiceren. Deze vestigingen kunnen zich perfect geografisch elk in een ander uiterste van de wereld bevinden.

Interne communicatie: Niet zoals bij analoge telefonie waarbij iedere vestiging een eigen telefoonlijn en contactnummer moet hebben, is iedere werknemer in de verschillende vestigingen bereikbaar op een intern telefoonnummer. Daarbovenop zijn telefoongesprekken tussen medewerkers in verschillende vestigingen gratis !

Beschikbaarheid: Men kan een inkomende oproep doorsturen naar verschillende toestellen op verschillende locaties. Afhankelijk van waar iemand zich bevindt zal die de oproep beantwoorden. Het SIP- protocol voegt hieraan toe dat een voorkeur van volgorde kan opgegeven worden.

Schaalbaarheid: Een VoIP-omgeving kan langzaam geïmplementeerd worden met behoud van vroegere investeringen. Nieuwe telefoontoestellen en contactpunten toevoegen betekent slechts het aanmaken van een extra account in de telefooncentrale. Niet zoals in een analoge telefonie-omgeving dienen er geen extra uitbreidingskaarten toegevoegd te worden aan de telefooncentrale.

Gesprekskwaliteit: Achtergrondgeruis moet toegevoegd worden opdat mensen niet zouden denken dat de lijn dood is. Wanneer een verbinding verbroken wordt door congestie op het netwerk, zal dynamisch een andere route opgebouwd worden. Je mist hoogstens een woord van de zin. Bij analoge telefonie zou je opnieuw het telefoonnummer moeten vormen van je contactpersoon.

Integratie: Alle communicatie bestaat uit IP-datapakketjes. Dit betekent dat slechts 1 netwerk nodig is voor data en telefonie. Alle hardware en software dat communiceert via het IP-protocol kan samenwerken, zodus nu ook PC’s, IP-telefoontoestellen, servers en CRM-software.

PRIJSLIJST

VoIP Gesprekstarieven

pdf

VoIP telefoonnummer tarieven

pdf

Porteringsdocument – LOA

pdf

 Vermelde prijzen zijn exclusief btw